csütörtök, 22 február 2018

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Agavé szirup – mindenkinek

Agavé szirup- az egészséges édesítő. Természetes? Igen! Ajánlott fogyókúrázóknak, gyermekeknek ? Igen! Vegán termék, ami sokkal egészségesebb, mint a fehér cukor? Igen! Használható ételekbe, italokba, nyersen és hőkezelve is? Igen! Ez nem más, mint az agávészirup! Az agávé a spárgafélék családjában tartozik. Az USA déli részéről, Mexikóból, Közép-Amerikából és az Antillák szigetvilágából származik. Mexikóban egyes források szerint már 9000 éve termesztik az agávét.


 

Ma is használnak olyan recepteket, amelyekről azt állítják, hogy azok az aztékoktól származnak. A XVII. századtól portugál és spanyol hajósoknak köszönhetően az agávé megjelent a mediterrán éghajlatú európai országokban is. Hazánkban csak az elmúlt évtizedben kapott szélesebb ismertséget. Az agávé tőlevélrózsás évelő. Levelei lándzsásak, szúrósak, különösen  a hegyük tövisesen szúrós. Szárából csapolják le azt a koncentrált nedvet, amiből az agávészirup készül. Préselés után hőkezelik, ezzel hidrolizálják a cukrot. Minél idősebb a növény, annál több nedvet ad. Ez a koncentrátum fruktózt és glükózt tartalmaz. 100 ml agávészirupban 300 kalóriát találunk, de csak kis mennyiségre van szükség belőle, így ajánlják fogyókúrázóknak is. Glikémiás indexe 30 alatt van, így az alacsonyabb GI értékű élelmiszerek közé tartozik. Ez azt jelenti, hogy lassabban szívódik fel, ezáltal nem emeli meg annyira az inzulin szintet. Íze édesebb, mint a kristálycukoré, így kevesebb is kell belőle, azonban hosszabb ideig tartó felszívódása miatt nem törnek ránk evési rohamok, ha éppen diéta alatt alkalmazzuk.

Így a zsírpárnáktól is könnyebben és egészségesebben szabadulhatunk meg, mintha mesterséges édesítőt, vagy kevés fehér cukros ételt fogyasztanánk. Míg a fehér cukor egyetlen értékes vitamint vagy ásványi anyagot sem tartalmaz, az agávészirupban vasat, kalciumot, káliumot, foszfort és magnéziumot is találunk. Nem hiába,  a növényi szirupok az emberi szervezet számára a legkedvezőbb édesítőszerek.

Íze is és színe is a mézhez hasonlítható. Rendkívül  sokoldalúan használható édesítőszerről van szó, szirup lévén remekül oldódik. Mivel nincs kellemetlen utóíze, így italokhoz is adagolhatjuk. Sütésnél, főzésnél egyaránt alkalmazható. Hőre nem bomlik, így megőrzi édes ízét. A Biorganik agavészirup 365 és 1150 grammos kiszerelésben kapható, bio agávéból készül.

Tápanyagtartalma (100g-ban):
Energiaérték: 1297 kJ / 310 kcal
Zsír: 0 g
Szénhidrát: 78 g
amelyből cukor: 69 g
Fehérje: 0 g
Só: 0,05 g

Dr. Jakab Tibor belgyógyász szakorvos, természetgyógyász véleményét kérdeztük...


- Hippokratész azt írta, hogy a „halál a belekben lakozik”. Első olvasatra meglepő nézet, mert az ember inkább azt gondolná, hogy a szív, a tüdő, vagy éppen az agy betegségei sokkalta veszedelmesebbek, mint a bélműködés zavarai.

 

A máig nagy tiszteletnek örvendő görög orvos azonban mégis elsősorban a belek egészségének fontosságát hangsúlyozta! Gondoljuk át alaposan ezt a véleményt, és rájövünk arra, hogy komoly igazságtartalma lehet. Ha az ember bélműködése ugyanis nem megfelelő, a tápanyagok, vitaminok, nyomelemek nem szívódnak fel, nem kerülnek a szervezetbe, különféle hiányállapotokat okozva.

 

A táplálék a felszívódás lehetőségének hiányában a belekben pangva egyszerűen elrohad, kedvező feltételeket szolgálva a kóros gombák, baktériumok elszaporodásához. Mindezeknek hiánytünetek, kisebb-nagyobb pangások, enyhébb mérgezettségi állapotok, hasi feszülések és görcsök, következményes keringési zavarok, székletzavarok, lesznek a következményei...